Heb je last van een vermoeide uitstraling en wil je ervan af voor een aankomende bruiloft? Wallen onder je ogen, donkere kringen rondom je ogen of rimpels; iedereen heeft er last van. De een wat meer dan de ander, maar onderstaande tips gaan je hoe dan ook helpen om een vermoeide uitstraling tegen te gaan.

Leg een washandje op je ogen

Met een koude doek of washandje op je ogen, maak je je huid wakker en vochtiger en het helpt om wallen te verminderen. Ook andere middelen, zoals een komkommer en vochtige theezakjes helpen om een vermoeide uitstraling te verminderen. Uiteraard kun je wallen, kringen of rimpels ook camoufleren met een eyeliner of mascara. Dit verplaatst de aandacht naar je ogen in plaats van wallen of kringen.

Op tijd naar bed

We trappen even die open deur in, maar een goede nachtrust helpt echt om een vermoeide uitstraling te verminderen. Moet je vaak vroeg op voor je werk en heb je een druk sociaal leven wat ook ’s avonds veel aandacht vraagt, overweeg dan een week voor de bruiloft vrij te nemen. Je hebt dan alle tijd om je rustig voor te bereiden, je droomoutfit te kopen én uit te slapen; heerlijk toch?

Zoek de zon op

Een doffe of donkere huid wordt veroorzaakt door verschillende factoren, maar vitamine D van de zon helpt goed om dit tegen te gaan. Een gezonde leefstijl draagt ook bij om je huid gezond te houden, dus even detoxen voor de bruiloft kan geen kwaad! Scrub je gezicht om dode huidcellen en vuil te verwijderen en je hebt een optimale voorbereiding voor de trouwdag.

Helpen deze tips niet?

Heb je bovenstaande tips al geprobeerd en lijkt niets te helpen om je vermoeide uitstraling te verminderen? Je slaapt uit en nog steeds zie je enorme wallen in de spiegel, alsof je de hele nacht wakker hebt gelegen. Voor sommige mensen is dit heel herkenbaar. In deze gevallen kan een niet-chirurgische, cosmetische behandeling oplossing bieden. Een voorbeeld van zo’n behandeling is met injectables, waarbij je gezicht met botox of fillers wordt versterkt. Het effect fillers is bijvoorbeeld doorgaans al na een half uur te zien, perfect vlak voor de grote dag!