4 your wedding

Zo herken je een echte Rolex

Geplaatst op

Hetgeen gewild is, is vaak duur en hetgeen zowel gewild als prijzig is, wordt vaak nagemaakt. Dit is ook het geval bij het populaire en prijzige horlogemerk: Rolex. Een Rolex horloge wordt gekenmerkt door zijn kwalitatieve materialen, lange levensduur, fraai uurwerk, geschiedenis én zijn hoge prijs. Omdat velen graag in het bezit zijn van zo’n kwalitatief hoogstaand horloge, worden ze in grote getalen nagemaakt. De neppe Rolex horloges waren in het begin nog zeer gemakkelijk te onderscheiden van echte Rolex horloges. Toch wordt er steeds meer tijd en moeite gestoken in het produceren van neppe Rolex horloges, waardoor het onderscheid steeds moeilijk te maken is. Een echt Rolex horloges blijf je echter altijd herkennen aan de volgende eigenschappen.

1. De secondewijzer

Neppe Rolex horloges zijn eenvoudig te herkennen door te kijken naar de beweging van de secondewijzer. De secondewijzer van een echt Rolex horloge, beweegt in een vloeiende beweging terwijl de secondewijzer van een namaakhorloge, stotterend beweegt. Lijkt de secondewijzer van een nep Rolex horloge ook vloeiend te bewegen? Luister dan goed naar de kast van het horloge. Uit een echt Rolex horloge komt namelijk geen geluid, terwijl een nep Rolex horloge een tikkend geluid maakt.

2. Het gewicht

Een andere manier om een neppe Rolex te onderscheiden van een echte, is om te letten op het gewicht van het horloge. Valse Rolex horloges zijn over het algemeen lichter omdat deze worden gemaakt van minder kwalitatieve materialen. Een echte Rolex is gemaakt van hoogwaardige metalen en weegt daarom aanzienlijk meer dan een vals horloge.

3. Het vergrootglas

Een Rolex is voorzien van een kleine datumweergave, die pas goed zichtbaar wordt door de aanwezigheid van een cyclops, een vergrootglas. Een vergrootglas op een echt Rolex horloge zorgt ervoor dat de kleine datumweergave 2,5 keer vergroot wordt en er echt uitspringt. Het vergrootglas is zeer moeilijk na te maken, waardoor de meeste valse Rolex horloges zijn voorzien van een minder krachtig of scheef geplaatst vergrootglas.

4. Kleine slordigheden

Een Rolex horloge is perfect in zijn afwerking. Lijmresten, scheef geplaatste letters, kroontjes of andere aanduidingen, wijzen op een vals Rolex horloge. Inspecteer het horloge dus goed van dichtbij en zoek naar kleine oneffenheden en slordigheden. Daarnaast is een doorzichtige achterkant van een Rolex horloge een teken dat je in het bezit bent van een namaakhorloge. Er zijn namelijk enkele, tientallen, Rolex horloges geproduceerd met een doorzichtige achterkant. Deze zijn uiteraard zeer zeldzaam.

5. Waterdichtheid

Een echt Rolex horloge is volledig waterdicht en is oneindig vaak getest op deze eigenschap. Een vals horloge zal in veel gevallen stuk aan door een dompeling onder water.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je de inspiratie die je zoekt voor je bruiloft. Wij helpen je graag met leuke ideeën.

Contactgegevens

Via info @ 4yourwedding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden