Volgens recente cijfers gaat het aantal cosmetische behandelingen elk jaar nog omhoog. Ze zijn erg populair. Maar waar ligt dit nu aan? In deze blog praten we je een beetje bij over dit opmerkelijk verschijnsel. We raden je aan om altijd een cosmetische arts te raadplegen wanneer je een behandeling overweegt, bijvoorbeeld via cosmetische kliniek Amsterdam. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips.

Welke cosmetische behandelingen zijn populair?

Op basis van recente Amerikaanse cijfers komt de  borstvergroting op nummer 1 met een duizelingwekkend aantal operaties iets meer dan 290.000. Dat zijn vrouwen die dus niet tevreden zijn met de grootte of vorm van hun borsten. Deze operatie wordt op de voet gevolgd door de liposuctie, zo rond de 236.000 operaties. Operaties die op plek 4 en 5 staan, zijn de ooglidcorrectie en de facelift, goed voor respectievelijk: 210.000 en 130.000 operaties.

Kleine ingrepen
Wanneer we kijken naar de kleine ingrepen, dan is het aantal behandelingen nog groter:

  • Fillers: 2.6 miljoen
  • Botox: 7 miljoen
  • Laser haar verwijderen: 1,1 miljoen

Bijzonder om te zien hoeveel mensen gebruik maken van de mogelijkheden om hun uiterlijk te veranderen. Veel keuzes zullen beïnvloed zijn door de mode en de sociale media. Daarnaast is er een groep mensen met lichamelijke klachten en verminkingen die gebruikmaken van de cosmetische chirurgie.

Ontstaan cosmetische behandelingen

De cosmetische chirurgie is een vakgebied dat ontstaan is binnen de moderne plastische chirurgie, die werd in Eerste- en Tweede Wereldoorlog ontwikkeld om een nieuw type oorlogswonden te kunnen behandelen. Dit soort wonden waren ongekend voor de komst van wapens als het machinegeweer. Het idee van plastic fantastic (cosmetische behandeling is luxe product) berust dus vanuit dit historische perspectief op een misvatting. Blijf wel kritisch of een behandeling echt nodig is. Laat je hiervoor informeren door een expert.  

Pin It on Pinterest