Hangende ogen of wallen zijn een ergernis van menig persoon. Beide geven een verouderde en vermoeide uitstraling en bij extreem huidoverschot boven de oogleden kun je zelfs last krijgen van hoofdpijn en verminderd zicht. Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep waarmee je snel weer een jonge, frisse en stralende uitstraling krijgt. Een ooglidcorrectie voor je bruiloft is daarom helemaal niet zo’n gek idee.

Kies voor een erkend plastisch chirurg

Als je voor een ooglidcorrectie kiest is het belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en erkend oogarts of plastisch chirurg. Goede chirurgen zijn aangesloten bij een of meerdere brancheverenigingen en zijn BIG-geregistreerd. Lees je vooraf goed in en win informatie over een arts of chirurg door op zoek te gaan naar ervaringen van andere patiënten.

Een betrouwbare kliniek vinden

Een betrouwbare en veilige kliniek vinden doe je door te checken of de kliniek over het ZKN-keurmerk beschikt. Daarnaast geeft de website van een kliniek vaak ook al een goed beeld of het een verstandige keuze is. Is de kliniek transparant door te tonen welke artsen en/of chirurgen er werkzaam zijn en kun je vooraf een vrijblijvend consult met een van hen inplannen? Wordt beschreven waar de specialisten hun opleiding hebben genoten, wat hun werkervaring is en bij welke brancheverenigingen ze aangesloten zijn, dan is de kliniek doorgaans een goede keuze. Is de website van de kliniek hier niet open en transparant in? Dan kun je beter even verder zoeken.

De behandeltijd

Een ooglidcorrectie is doorgaans al binnen 30 minuten uitgevoerd. Een narcose is niet nodig, want je bent gewoon bij kennis tijdens de behandeling en de correctie wordt geheel pijnloos uitgevoerd. Een ooglidcorrectie gebeurt namelijk onder plaatselijke verdoving.

Binnen een week hersteld

Na een ooglidcorrectie mag je binnen enkele dagen alweer aan het werk, mits dat geen arbeidsintensief werk is. In dat geval adviseren we om minimaal een week te wachten totdat je weer gaat werken, omdat tillen en vooroverbuigen niet mag. Ook wordt geadviseerd om minimaal twee weken te wachten met intensief sporten, zoals tennis of hardlopen. Wandelen mag alweer na een week.

Meer informatie over ooglidcorrecties, zoals de boven- en onderooglidcorrectie vind je op de website ooglidcorrectie.nl.