4 your wedding

Je vrouw ten huwelijk vragen: onze tips

Geplaatst op

Een van de mooiste en tegelijkertijd spannendste momenten uit het leven van een man: het doen van een huwelijksaanzoek. Voor veel mannen geldt dat de kans op afwijzing vrij klein is, omdat je aanvoelt dat het ‘de juiste tijd’ is. Desalniettemin blijft het doen van een huwelijksaanzoek een van de spannendste en bijzondere momenten uit je leven. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om het huwelijksaanzoek lang van tevoren te plannen om een zo speciaal mogelijk moment te creëren. Toch kennen veel mannen nog moeite met opdoen van originele en persoonlijke ideeën. Om deze en nog veel meer redenen, hebben we in dit blog een aantal waardevolle tips voor het plannen en uitvoeren van een huwelijksaanzoek op een rijtje gezet.

Wees jezelf

Dit is een van de belangrijkste dingen die je in gedachten moet houden. Jouw vriendin is niet zonder reden al enige tijd met je samen. Ze is bij je omdat je bent wie je bent. Wees dan ook niet onzeker en houd vast aan waar je voor staat en hoe je denkt. 

Vraag om haar hand

Overweeg om haar ouders toestemming te vragen om hun dochter te trouwen. Als haar ouders traditioneel zijn, zou je kunnen overwegen om haar ouders om de hand van hun dochter te vragen. Hoewel het vragen van toestemming van een vader door velen als ouderwets wordt beschouwd, is het niet uitgestorven, juist omdat het een gebaar is dat suggereert dat je haar en haar familie respecteert en dat je altijd rekening zult houden met haar familie. Het is ook een teken van beleefdheid, en welke familie kan dat weerstaan? 

Op de knieën

Dit misschien een van de oudste manieren voor het doen van een huwelijksaanzoek aan je vriendin, maar blijft evengoed de beste manier. Met betrekking tot huwelijksaanzoeken en trouwdagen, ziet een groot deel van de vrouwen hét geschetste en ideale plaatje voor zich. 

Verlovings- en trouwring

Kies zowel een verlovings- als trouwring bij een erkende goudsmid. Als je weet wat voor ring je vriendin wil, dan is dat mooi. Maar als je het niet weet of als je het niet wilt vragen, koop dan een tijdelijke ring, en koop een andere nadat je haar ten huwelijk hebt gevraagd; voor veel vrouwen is het kiezen van hun eigen ring de voorkeur. Maar als je precies weet wat voor ring ze wil, dan moet je proberen stiekem een ring te pakken te krijgen die ze meestal draagt om de maat te laten bepalen en haar ringmaat te weten te komen. Ze zal ontroerd zijn dat je nog precies wist wat ze wilde. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je de inspiratie die je zoekt voor je bruiloft. Wij helpen je graag met leuke ideeën.

Contactgegevens

Via info @ 4yourwedding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden