Mensen verliezen op natuurlijke wijze de volheid en de elasticiteit van het gezicht als onderdeel van het verouderingsproces. Het verlies van onderhuids vet leidt tot rimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes, en een holle, verzonken verschijning hoe ouder een persoon wordt. Dat komt omdat de spieren van het gezicht dichter bij de oppervlakte van de huid zitten, waardoor rimpels en andere typische tekenen van veroudering ontstaan. Overmatige blootstelling aan de zon, leefgewoonten en erfelijke factoren kunnen ook leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Veel mensen kiezen ervoor om dit probleem te verhelpen door fillers van een plastisch chirurg te krijgen.

Fillers zijn injecties in de huid die vier soorten oplosbare materialen bevatten. Deze omvatten collageen, hyaluronzuur, calciumhydroxyapatiet en poly-L-Lactisch zuur. Ze bevatten ook één type permanent materiaal, namelijk polymethylmethacrylaatparels. De Food and Drug Administration heeft verschillende typen fillers goedgekeurd voor de behandeling van matige tot ernstige huidplooien en gelaatsrimpels. Afhankelijk van het specifieke type en de geïnjecteerde hoeveelheid kunnen fillers het volgende oplossen:

  • Lijnen die van de neus naar de mond lopen
  • Lijnen die van de mond naar de kin lopen
  • Fronslijnen en kraaienpootjes
  • Lijnen boven de bovenlip
  • Volume en definitie toevoegen aan de lippen
  • De aders op de achterkant van de handen minder prominent aanwezig zijn
  • Herstel van verloren volume in de wangen en jukbeenderen

Soorten fillers en hoe lang ze meegaan

Restylane en Juvederm zijn de bekendste fillers op de markt. Volgens de American Dermatology Association biedt elk van deze producten consistente anti-aging resultaten voor een periode van vier tot zes maanden. Deze dermale vulstoffen zijn steriele gels die in een laboratorium worden gemaakt. Hun primaire ingrediënt is gekruiste en niet-dierlijke hyaluronzuren. Restylane en Juvederm bevatten ook geen sporen van menselijk DNA.

Perlane en Juvederm Ultra Plus zijn ook afkomstig van cross-linked hyaluronzuur, maar ze hebben een hoger moleculair gewicht en zijn ook dikker. Hetzelfde bedrijf maakt zowel Perlane als Restylane. Perlane en Juvederm Ultra Plus zijn een uitstekende optie om volume toe te voegen in de wangen of andere gebieden die een dichtere dermale vulstof vereisen. Omdat deze producten dikker zijn dan hun tegenhangers, gaan ze gemiddeld zes tot negen maanden mee.