Ingevallen wangen is een teken dat het gezicht volume verliest. Hierdoor gaan de jukbeenderen meer uitsteken en wordt het gezicht minder vol. Hierdoor kan het zijn dat je er ouder, vermoeider of ongezonder uitziet. Dit is vaak helemaal niet het geval en daarom willen veel mensen hier graag wat aan laten doen. Hieronder lees je meer over ingevallen wangen en de eventuele behandeling.

Waar komen ingevallen wangen vandaan?

Er zijn meerdere oorzaken die ingevallen wangen als gevolg kunnen hebben. De twee voornaamste oorzaken zijn gewichtsverlies en ouderdom. Gewichtsverlies door bijvoorbeeld afvallen zie je vaak het eerste in het gezicht. Hier kan je niks aan doen aangezien je de plekken waar je vet verliest niet kunt uitkiezen. Wanneer je gewicht verliest en ingevallen wangen wil voorkomen, dan is het belangrijk goed te kijken naar je dieet, krijg je bijvoorbeeld wel genoeg eiwitten binnen? Ouderdom is de andere grote veroorzaker van ingevallen wangen. Je gezicht verandert natuurlijk door de jaren heen. Hier doe je niks aan en dit gaat gewoon vanzelf doordat het huidvolume en de elasticiteit van de huid afneemt. In de loop der jaren krijg je een rijpere huid met minder vetweefsel en spieren waardoor de ingevallen wangen meer opvallen.

Fillers tegen ingevallen wangen

Tegenwoordig is het populair ingevallen wangen te laten behandelen bij een plastisch chirurg door gebruik te maken van fillers. Hierbij gaat het erom de huid meer volume te geven. Met een filler wordt de holler wordende huid onder het jukbeen opgevuld. De behandeling bij een plastisch chirurg is zo voorbij, deze behandeling duurt namelijk maximaal 30 minuten. Het is een vrij simpele ingreep waarbij gebruik gemaakt wordt van een paar prikjes in de wangen die je nauwelijks voelt.

Filler de oplossing voor jou?

Ingevallen wangen opvullen is een veel gekozen en populaire ingreep. Doordat de behandeling simpel en het resultaat snel aanwezig is nemen steeds meer mensen fillers. Het resultaat behoudt ongeveer een jaar waarna het lichaam de stofjes gewoon afbreekt en je eventueel nieuwe behandeling kan ondergaan.

Pin It on Pinterest