4 your wedding

Haartransplantaties – Wat is het verschil tussen FUE en FUT?

Geplaatst op

Haartransplantaties nemen de laatste jaren toe in populariteit, zowel bij mannen als vrouwen. Er zijn diverse klinieken in Nederland die haartransplantaties uitvoeren en het is tevens populair om naar Turkije te gaan voor een behandeling. Over het algemeen wordt er bij een haartransplantatie gebruik gemaakt van FUE of FUT als behandelmethode. Wat zijn deze methoden precies en wat is het verschil? In deze blog gaan we er wat dieper op in.

Follicular Unit Extraction (FUE)

De eerste methode die we bespreken is een Follicular Unit Extraction. Hierbij scheert de behandelend arts de achterkant van je hoofd. Daarna worden individuele follikels (haarzakjes of grafts) weggehaald uit de hoofdhuid door middel van een holle naald. Je zult kleine rode puntjes zien op de plekken waar een follikel is weggehaald. Zodra de chirurg voldoende follikels heeft weggehaald (in het Engels ‘extracted’, vandaar de naam), maakt hij kleine gaatjes in je schedel en plaatst ze in het deel waar je een vollere haardos wilt. Iedere graft bevat gemiddeld 1 tot 4 individuele haartjes.

Follicular Unit Transplantation (FUT)

Een FUT-behandeling is iets uitgebreider en gecompliceerder dan een FUE. Daar begint de chirurg namelijk met een deel van je hoofdhuid weg te halen, waar de gezonde haarzakjes en dus haren nog op zitten. De grootte van dit weggesneden deel hangt af van hoeveel haarzakjes er nodig zijn. De wond die ontstaat door het weghalen van je hoofdhuid wordt daarna gehecht. Vervolgens gaat de chirurg met zijn assistenten de hoofdhuid opdelen in miniscule grafts. Deze grafts zijn even groot als bij een FUE. Door middel van een naald maakt de arts daarna kleine gaatjes in je hoofdhuid om de grafts te implanteren. Zodra alle grafts geïmplanteerd bedekken ze de wonden en gevoelige delen met verband.

Duur van de behandeling en het herstel

De duur van de behandeling kan variëren van enkele uren tot meerdere dagen. Dit hangt uiteraard af van de hoeveelheid follikels die weggehaald en teruggeplaatst moeten worden. Over het algemeen duren beide behandelingen even lang en mag je direct na de behandeling naar huis. Vaak wordt aangeraden om het verband nog een tijdje te laten zitten en zal je gedurende de eerste paar dagen na de behandeling lichte pijn of druk voelen op plek waar de haarzakjes vandaan gehaald zijn. Het is dan ook niet ongewoon om medicatie te nemen tegen de pijn of zwellingen.

Wat betreft de nazorg is het goed om een paar dagen te wachten met het wassen van je haren en ook milde shampoo te gebruiken. Je kunt al weer vrij snel aan het werk, in principe drie dagen na de behandeling. Het is van belang om je haar niet te kammen en ook geen petten te dragen totdat de dokter zegt dat het oké is. Het kan zijn dat er een paar haartjes uitvallen tijdens de eerste weken, dit is een onderdeel van het proces en niets om je druk over te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je de inspiratie die je zoekt voor je bruiloft. Wij helpen je graag met leuke ideeën.

Contactgegevens

Via info @ 4yourwedding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden