Wil je op je grote dag met een stralend wit gebit voor de dag komen? Rond een bruiloft worden heel veel zaken van tevoren gepland, maar een bezoek aan de tandarts wil daar nog wel eens vergeten worden. Met de planning in dit blog weet je zeker dat je staat te stralen op je bruiloft.

Een beugel: 12 maanden van tevoren

Als je een paar tanden hebt die scheef staan of als je kleine ruimtes hebt tussen je tanden kun je overwegen een beugel te nemen. Een beugel heeft tijd nodig om voor een stralend gebit te zorgen, hoe meer er gecorrigeerd moet worden hoe eerder je moet beginnen met een behandeling. Bij grotere correcties is een blokjesbeugel aan te raden, bij kleinere aanpassingen kun je ook kiezen voor een beugel die nauwelijks zichtbaar is. Met Invisalign krijg je een doorzichtige beugel, waardoor je omgeving niet eens doorheeft dat je een beugel draagt.

Implantaten: 6 maanden

Als je een tand mist, of als er een tand zwaar beschadigd is, biedt een implantaat een oplossing. Een implantaat is een soort kunstwortel, welke in je kaak moet groeien. Hierdoor vraagt een implantaat tijd. Als het implantaat eenmaal stevig in de kaak zit, kan er bijvoorbeeld een kroon op geplaatst worden. Zo is je glimlach weer compleet tijdens je grote dag.

Tanden bleken: 2 maanden

Om voor een stralend witte glimlach te zorgen kun je van tevoren je tanden bleken. Afhankelijk van je wensen zijn er vaak meerdere behandelingen nodig om de beoogde tint te realiseren. Vaak is thuis je tanden bleken ook mogelijk, zodat je niet voor elke behandeling naar een tandartspraktijk hoeft af te reizen.

Facings: 1 maand

Een facing is een mooie oplossing bij vervormde, verkleurde of afgebroken tanden en kan ook zorgen dat spleetjes in je glimlach verdwijnen. Een facing is als het ware een schildje dat de tandarts op de tand plakt. Facings zijn gemaakt van porselein of van composiet. Ze kunnen tegenwoordig tijdens één afspraak worden gemaakt en geplaatst.

Mondhygiëne: een aantal dagen

Vlak voor de bruiloft kun je nog bij de mondhygiënist langsgaan voor een opfrisbeurt. Zo wordt je tandsteen verwijderd en kunnen je tanden worden gepolijst. Zo weet je zeker dat je met een schoon en stralend gebit bij het altaar staat.