4 your wedding

De meest uitgevoerde tandartsbehandelingen

Geplaatst op

We brengen allemaal wel eens een bezoekje aan de tandarts. Er zijn zoveel verschillende behandelingen die de tandarts uitvoert. Met de ene behandeling krijgen we allemaal te maken en met de andere niet. In deze blog beschrijven we een aantal van de meest voorkomende behandelingen.

De periodieke controle

De meest voorkomende behandeling, is de periodieke controle. Hierbij gaat de tandarts, het liefst twee keer per jaar, kijken naar de staat van je gebit. Ziet alles er nog netjes uit? Is er niet te veel tandplak aanwezig? En hoe zit het met de gezondheid van het tandvlees? Naar al deze zaken kijkt de tandarts tijdens de controle.

Gaatje vullen

Bij een gaatje in de tand of kies, zal de tandarts het gaatje moeten vullen. Vaak voel je hier amper wat van. Het is echter wel heel belangrijk om dit te laten doen, ander loop je namelijk risico dat het gaatje groter wordt en het de tand verder aantast.

Trekken van een tand of kies

Als een tand of kies echt niet meer te redden valt, dan zal de tand of kies getrokken moeten worden. Gelukkig wordt de plek, waar de tand of kies zit, eerst goed verdoofd. Daarna zal deze worden getrokken. Op deze manier voorkom je nog ergere toekomstige behandelingen.

Kroon zetten

Dit is ook een van de meest voorkomende behandelingen. Het laten zetten van een kroon. Wanneer een tand heel erg beschadigd is, wordt er vaak een kroon overgezet. Een kroon wordt gemaakt van porselein of metaal en beschermd de aangedane tand. Ook kan er een kroon worden gezet als er geen tand of kies meer op die plek zit.

Kunstgebit

Een kunstgebit laten opmeten is helaas ook een behandeling die vaak voorkomt. implantologie utrecht ziet dit vaak bij oudere mensen die geen of bijna geen tandenmeer hebben. Door een kunstgebit aan te laten meten kan hij of zij gelukkig nog wel eten of drinken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je de inspiratie die je zoekt voor je bruiloft. Wij helpen je graag met leuke ideeën.

Contactgegevens

Via info @ 4yourwedding.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden