Als je gaat trouwen wil je natuurlijk ook dat de trouwlocatie perfect is! Of je nu in uw achtertuin of ver weg je bruiloft houdt. Wij hebben vijf tips om je te helpen je  perfecte evenementenlocatie te vinden!

1. Houd rekening met reisafstanden voor je trouwlocatie

Door het aantal mogelijke trouwlocaties dat je overweegt te verkleinen, kun je je zoektocht stroomlijnen. Denk na over wat je voor ogen heeft voor je  grote dag. Als je ervoor kiest om in eigen land te trouwen, dan kun je de selectie nog verder verkleinen door te filteren op locatie, tijd van het feest en het type locatie. Als je trouwt in een kerk,  zorg er dan voor dat de locatie van de receptie niet meer dan 20 a 30 minuten rijden is. Dat is wel zo prettig voor de gasten!

2. Reken uit hoeveel gasten er komen

Als je meer mensen hebt uitgenodigd dan waarvoor ruimte is op de trouwlocatie, dan kun je deze van die lijst schrappen. Als een locatie erg groot is, maar je budget is wat krapper en je hebt minder gasten uitgenodigd, dan is de plek misschien niet de perfecte match. Het kan duur zijn om een ruimte te vullen, een ruimte in te krimpen of een grote zaal intiem te maken.

3. Wat moet de trouwlocatie te bieden hebben?

Blijven er gasten slapen? Zo ja, wil je dat je trouwlocatie hierin kan voorzien? Wilt je je ceremonie en receptie op dezelfde plaats laten houden? Vind het geheel binnen of buiten plaats? Of allebei? Wil je een eigen cateraar of wil je liever een trouwlocatie waar dit kan worden aangeboden als onderdeel van het pakket?

Denk na over wat voor jouw het belangrijkst is, zodat je bij het zoeken een plek vindt die aan al je eisen voldoet en er geen verrassingen opduiken zodra de bruiloftplanning aan de gang is.

4. Weet hoe je trouwlocaties kunt vergelijken

Zorg ervoor dat je tijdens je zoektocht geen appels met peren vergelijkt. Lijkt een privé landgoed goedkoper omdat de prijs lager is dan een hotel? Misschien komt dat wel omdat een hotel vaak inclusief tafels en stoelen, personeel en eten en drinken is. Dus je wil die ontbrekende kosten meenemen

5. Weet wat de cateringmanager doet

Wist je dat de cateringmanager van je trouwlocatie niet hetzelfde is als een weddingplanner? Afhankelijk van het evenement kan het zijn dat je ze allebei nodig hebt. Een cateringmanager zal hard werken om ervoor te zorgen dat alles met betrekking tot het pand en de catering soepel loopt, terwijl een weddingplanner toezicht houdt op alle andere gebieden – tot en met het zorgen dat uw make-up artist op tijd aankomt. Beide zijn van onschatbare waarde!