Wanneer je last hebt van meer dan honderd uitvallende haren per dag kun je spreken over een serieus haaruitval probleem. Haaruitval en uitdunning komen vaak voor naarmate je ouder wordt. Maar je wilt hier natuurlijk het liefst iets tegen doen. We hebben 5 tips op een rijtje gezet van de echte haaruitval specialist. Lees hier meer over in deze blog en doe er je voordeel mee.

Creëer een dieet voor jezelf

Het gebruik van eiwit is cruciaal voor je lichaam, waaronder je haar. Let erop dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt uit voedingen zoals vis, ei en melk. Omega 3 en vitaminen kunnen helpen om haargroei te bevorderen. Deze stoffen zitten onder andere vettige vis en noten en zaden. Zorg dat je voldoende vitamine C en E binnenkrijgt.

Ga in gesprek met je dokter

Wanneer de haaruitval in grote mate toeneemt kun je het beste in gesprek gaan met je dokter voor advies. Wanneer op redelijk vroege leeftijd de haaruitval is begonnen kan het zijn dat het geen gebruikelijke natuurlijke kwestie is. Haaruitval kan namelijk meer oorzaken hebben zoals: 

  • Overmatig hoeveelheid stress
  • Onbalans in hormonen
  • Schildklierziekte
  • Bloedarmoede
  • Verkeerd gebruik van medicijnen

Doorbreek slechte gewoontes

Als je echt graag van je haaruitval af wil is het tijd om goed naar jezelf te kijken en alle slechte gewoontes op een rijtje te zetten. Het is tijd om te stoppen met dingen die slecht voor je zijn. Dit kan door je voeding en leefstijl aan te passen. Stop bijvoorbeeld met roken en te veel blootstelling aan zon. En zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en slaap krijgt.

Sportief

Het fit houden van je lichaam helpt mee om de gezondheid waaronder die van je haar te bevorderen. Dit is natuurlijk vanzelfsprekend, maar ook op latere leeftijd kan structurele beweging wonderen verrichten. Wanneer je zweet helpt het je lichaam ook om afvalstoffen zo snel mogelijk af te breken. Op lange termijn kan sporten ook je humeur en stress gehalte verbeteren.

Zorg goed voor je haar

Bij haaruitval gaat het niet alleen om de hoeveelheid haar dat je kwijtraakt, maar ook om de kwaliteit van je haar. Ons haar zal ook naarmate we ouder worden brozer en droger worden. Het is dus belangrijk om vooral op late leeftijd je haar goed te behandelen. Let dus goed op welke schoonmaakproducten het beste passen bij je haar en voorkom tevens overmatig gebruik.

Pin It on Pinterest