Op je trouwdag wil je je familie, vrienden en geliefde met een stralende glimlach aanspreken. En je wilt prachtige foto’s van je bruiloft die je met trots kunt laten zien. Dus we snappen dat je tanden er op hun best uit moeten zien op je grote dag. Maar als je last hebt van verkleurde of gebarsten tanden, dan moet je daar op tijd bij zijn. In dit blog lees je wat je tijdens je verloving kunt doen om een perfecte glimlach op je bruiloft te hebben.

Bezoek je tandarts, op tijd

Wees er vroeg bij! Als je tanden recht wilt laten zetten, dan kun je er het beste al een jaar van tevoren bij de tandarts komen. Orthodontische behandelingen om tanden recht te zetten, kunnen tot wel en jaar in beslag nemen. Sommige andere behandelingen hebben voor optimaal effect ook een aantal maanden tijd nodig. Bezoek dus zo snel mogelijk een cosmetische tandarts om samen een behandelplan op te stellen.

Tanden bleken

Het proces van tanden bleken duurt over het algemeen minstens één tot twee weken, afhankelijk van het gewenste resultaat. Begin dus op tijd! Het is niet verstandig om het een dag voor je grote dag te doen, want dan zijn je tanden extra gevoelig. Daarnaast raden we je aan om te tanden niet thuis te bleken, maar dit door een professionele tandarts te laten doen. Zo weet je zeker dat je het gewenste resultaat krijgt en geen lichtgevend gebit.

Behoud van je mondhygiëne thuis

Er is veel om over na te denken in de maanden voorafgaand aan je bruiloft, maar de juiste verzorging van je tanden zou een prioriteit moeten zijn. Het beste wat je thuis kan doen voor je tanden, is je mondhygiëne te behouden in deze drukke tijden.

Extra tips

Er zijn nog meer dingen waar je op kunt letten om je tanden nét dat beetje extra te geven. Draag bijvoorbeeld sprankelende zilveren sieraden, in plaats van goud. Gouden sieraden kunnen je tanden geelachtig laten lijken. Rode of roze lippenstift laat je tanden ook prachtig wit uitkomen. Een klein vlekje op een tand kun je voor de foto wegwerken met een beetje vaseline. Last but not least willen we je aanraden om naar een deskundige tandarts te gaan met goede recensies. Vraag in je omgeving rond welke tandartsen aanbevolen worden of kijk online naar tandartsen met goede beoordelingen. Tandartspraktijk Amsterdam is er zo één, met maar liefst een score van 8,5 op Zorgkaart Nederland.

Pin It on Pinterest