Snel afvallen voor bruiloft!

snel afvallen methodes

Als je een aantal weken voor je grote dag op de weegschaal gaat staan en merkt dat je aangekomen bent ten opzichte van de passmomenten met je bruidsjurk dan kan ik me voorstellen dat je in paniek schiet. Je bruiloft doe je (in principe) slechts één keer en dan moet alles helemaal “perfect” zijn! Stress en twijfel over hoe je nu in de jurk moet kun je dan echt missen als kiespijn.

Mocht je snel kilo’s kwijt moeten raken voor de bruiloft dan kun je je het beste wenden tot de beste snel afvallen methode die er is en het lange termijn perspectief even vergeten. De beste en meest effectieve snel afvallen methodes zijn vaak crash diëten of een eiwitdieet waarbij je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam eigenlijk nodig heeft.

Afvallen op de zeer korte termijn

Is alle hoop verloren als je opeens een aantal kilo te zwaar bent? In principe is er voldoende hoop dat je in een aantal weken tijd een kilo of 3 tot 5 nog wel kwijt kunt raken, maar je zult er wel wat voor moeten doen.

Normaal gesproken als je maanden hebt om af te vallen of als je van plan bent om gewicht te verliezen onafhankelijk van je bruiloft dan zou ik je adviseren om een geleidelijke maar duidelijke wending te maken in de voedingkeuze, het type beweging en het aantal momenten. In dit geval is er snel een resultaat nodig en kunnen je een dergelijke insteek vaak niet veroorloven.

Je moet gewicht verliezen, en snel! Overtollige kilo’s vet verbranden doe je door je lichaam in ketose te krijgen. Hierdoor gaat je lichaam vet omzetten in energie, precies wat je nodig hebt om gewicht kwijt te raken! Ook kan het zijn dat je veel vocht vasthoudt en dat het verminderen van die vochthoeveelheid met bijvoorbeeld een eiwitdieet veel voor je gewicht kan doen. Eigenlijk is dat “geleend” gewichtsverlies omdat je dat vocht uiteindelijk grotendeels toch weer gaat aantrekken, maar het kan je wel helpen om die extra 1-1,5 kilo er af te krijgen.

Let bij een crashdieet en eiwitdieet wel altijd op dat je van te voren uitzoekt op welke manier je het dieet dient toe te passen om gezondheidsrisico’s te vermijden.

Wat als het mij niet lukt om snel af te vallen?

Snel afvallen is hoe dan ook al niet gemakkelijk, laat staan als je ook nog eens onder extra emotionele druk staat zoals bij een bruiloft. De vooruitgang van het gewichtsverlies gaat waarschijnlijk hand in hand met de emotionele staat waarin je verkeert. Probeer dan ook te voorkomen dat je door de stress niet naar allerlei junkfood of snacks gaat grijpen, dan maak je het jezelf alleen maar een stuk moeilijker!

Mocht het nu echt niet lukken om onverwachts aangekomen gewicht kwijt te raken voor je grote dag dan valt er bijna altijd wel een mouw aan te passen bij het laatste pasmoment bij de bruidszaak. In het ergste geval kunnen ze vaak de jurk terugsturen en desnoods binnen 2 dagen een ruimere maat voor je hebben. De bruidszaak zo snel mogelijk informeren van onverwachts aangekomen gewicht is altijd verstandig.

Vergeet tot slot nooit dat ietsje zwaarder dan gehoopt in je bruidsjurk echt totaal geen probleem is, ook al voelt het waarschijnlijk niet zo. Je aanstaande gaat echt niet anders over jou denken en door de schitterende jurk en make-up zul je er altijd op je mooiste uitzien en je geweldig voelen als je het los kunt laten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>